Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Welcome To Bali 2009 - 1




My first trip to Bali was on 07/05/09 till 10/05/09. Ini semua gara-gara godaan my kazen  http://yan-yanjournal.blogspot.com/   yang sudah berkali-kali ke Bali. Kebetulan my kazen pun mmg ada company trip ke Bali so I pun tumpang sekaki, I went there one day earlier from their group.

I menginap di Seminyak Suites Resort, Jalan Sari Dewi No. 12, Bansangkasa, Seminyak, Bali. area agak mcm kampung but near tu Kuta and Legian. Resort di Bali ni memang alami gitu.
Check in at Seminyak Suites
 
My Room kat hujung bhg bawah

the room: rasa mcm honeymood
 Sampai airport, terus cari kereta sewa, oleh kerana first time we decided to have driver. First day we have our sunset and dinner di Jimbaran. Sungguh cantik pantai dan panorama nya.

oh jimbaran cantik nya kamu !!!!

tapi sayang nya sunset malu-malu pada petang tu

kebersihan pantai terjamin
Ganesha Cafe

Lepas dinner supir bawa round area legian dan kuta, jalan jam kat situ dan susah nak parking, dapat lah cuci mata sekejap dan gi kat area pengeboman bali.

jalan ni mmg sentiasa penuh
painting mmg murah tapi kena rajin bargain

senarai mangsa pengeboman
ini baru hari pertama punya cerita. pergi nya pun tiga tahun lepas. bukan apa n3 ni pun untuk kenangan I sendiri juga.   okay will be continued...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...