Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Setahun Sekali...

السلام عليكم

Ada blog tapi tak boleh dipanggil blogger kerana update nya setahun sekali. . Kalau ada masa cuma upload gambar di IG dan FB. Mood berblog ni sentiasa kelaut paling dalam dah tahap MH370 rasanya, cuma keajaiban yang dapat menemukannya. 

Apa pun memang rindu nak berblog, banyak peristiwa yang hanya terpendam di memori sendiri. Banyak juga yang diri sendiri pun dah lupa. Faktor usia memang banyak merubah ingatan ini. 



Apa jua yang aku tempuhi didunia yang fana ini, doakan moga kaki ini akan terus melangkah ke arah kebaikan.   In Shaa Allah.

A097
Dan katakanlah: "Wahai Tuhanku, aku berlindung kepadaMu dari hasutan Syaitan-syaitan
(Al-Mu'minuun 23:97
A098
"Dan aku berlindung kepadaMu, wahai Tuhanku, supaya Syaitan-syaitan itu tidak menghampiriku".
(Al-Mu'minuun 23:98




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...