Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Menu Of The Day

Simple menu for simple mother. ya ke gitu.. or lebih tepat lagi simple menu for lazy mum.  Actually bibik dah masak nasi ayam,I yang malas nak layan. I nak layan menu demam hari ini. Sapa teringin, jangan segan-segan, jom kita menjamu selera.


Bilis goreng, kalau buat sambal cili padi sure lagi terangkat, di tambah lagi mata bilis yang begitu mengoda. tak sanggup kulepaskan.



Ciptaan terbaru I hari ini, udang goreng halia. Bubuh saja bahan apa yang patut yang penting ada halia. udang kena buang kulit sampai habis, untuk yang malas nak mengopek masa makan macam I.

to all friends, enjoy your lunch sementara Allah membuka selera untuk makan, tapi berserderhanalah.


4 comments:

  1. wamboiii..sodap tuu.. mai bawak sini sikit.. demam ke.

    ReplyDelete
  2. emmm demam. mari lah sini kita mkn sama.

    ReplyDelete
  3. demam kuat lah tu pasal masih bolweh masak!

    ReplyDelete
  4. demam sbb asyik duduk rumah kot.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...