Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Indahnya Kampung

Assalamualaikum w.w, Hari ini nak kongsi keindahan kampung hb, Kuala Linggi, Melaka.



Pantai nan indah. tempat video klip lagu "Hafiz - Awan Nano"



Main pasir, kutip sea shell dan mandi laut adalah acara wajib bagi anak-anak

\

Seronok bila lihat anak-anak gembira



Disamping mengembirakan hati MIL



Boleh juga mencari ketenangan di atas pokok



Kalau ada rezeki dapat tengok orang shooting drama



Singgah rumah arwah nenek MIL @ moyang hb. rumah ini sering juga dijadikan lokasi drama.





bila senja dapat tengok sunset. cantik kan



Magrib singgah solat di resotran terapung Kuala Linggi sebelum makan malam di kedai favourite.















Seafood di DAPO KBR, memang segar dari laut. Sambil makan, sambil menikmati keindahan pantai dan mendengar desiran ombak. Arghhh ... nyamannya jauh dari kebisingan ibu kota

udang goreng nestum,








.













                      
Sotong bakar, siakap sweet sour rupa lain dari yang biasa makan tapi sambal nya best. kerang rebus, cencaru bakar fav. MIL, 






















Perut dah kenyang semua pun tersengah-sengah macam kerang busuk. Ini lah taukenya, Haslinda Rahman 


7 comments:

  1. salam..subhanAllah..sangat cantik saat tgk picas matahari terbenam tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam su, thanks menjenguk ke my entry. memang sangat-sangat cantik dan teramat bersyukur dapat dapat melihat keindahan ciptaan Nya.

      Delete
  2. Restaurant terapung Kuala Linggi ni terletak kat belah mana? Saya selalu ke Pengkalan Balak ajer..... tak tau kat sini ada medan ikan bakar pulak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama sebenarnya ialah Kompleks Medan Ikan Bakar Kuala Sungai Baru. Simpang masuknya betul-betul di pekan Kuala Sungai Baru.

      Delete
  3. nak cuba ok tak comment box ni

    ReplyDelete
  4. cantiknya pemandangan matahari terbenam tu..indahnya ciptaan Allah S.W.T..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sungguh cantik ciptaanNya ini.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...