Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Cuci Mata Di Ikea


Last last Friday 6-7-12, feel like want to go somewhere but not sure where. I just drove the car.. vroom...vroom...vroom....then end up here at IKEA Damansara.

Sampai IKEA, ngam-ngam lunch hour, perut pun dah berkeroncong. Santaplah dulu. Orang tak berapa ramai pulak hari tu, queue tak panjang dan senang nak cari tempat duduk.


This is my favourite menu. I took kids set with 5 meat balls, egg tart and air not sure air apa. Makan sorang-sorang apa ada selera? For me tak de hal punya, I dah biasa.


Dah kenyang, I pun meronda ke seluruh ceruk dalam Ikea, inilah keisitimewaan jalan sorang boleh santai-santai. Kalau dengan hb just tuju mana nak beli saja.






















Arghh... berkenan dengan white kitchen cabinets, design begini. Apa pun model terbaru yang keluar, I tetap jatuh cinta dengan solidwood. Evergreen gitu, cantik, kan..






















Then berkenan juga dengan small wet kitchen design ni, simple and useful. I tengok ramai gak orang tengah menempah kitchen cabinet, I telan air liur je lah dulu. tunggu budget tahun depan.. depan... depan...



Dua benda yang I teringin gak nak punya, magnet pisau dan tempat iron, tapi nantilah dulu, Hari ni mood window shopping. Nanti datang dgn hb terus tuju saja kat sini.


Di IKEA ni I just like kitchen items and textile. yang lain-lain tu tak berapa sangatlah. I pernah beli book rack and almari kecil tapi tak tahan lama, dinding belakangnya ialah plywood yang tipis and senang melendut dan terbuka. Adakah barangnya yang tak elok atau I yang tersangat ganas?

Untuk tidak pulang dengan tangan kosong I grab seiji kerusi, candle and karipap sedozen.. Boleh gitu.






3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...