Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

The Making Of Egg Tart

last sunday dalam malas sempat juga buat egg tart untuk bekal anak balik asrama. sebenarnya baru first time buat, alhamdulillah jadi. anak-anak semua suka.  lupa nak ambil gambar masa buat pastry.


in the oven


inilah hasinya, untuk bekal angah balik hostel lebihnya untuk little girl and hb. diaorang memang suka sangat dengan egg tart. selalunya kita orang beli kat bakery, since mama nya dah reti so no need to buy, dan yang ini terjamin halalnya. insyallah.


dalam pada malas, sempat juga menambah stock tart shell. standby kalau teringin nak makan tinggal buat filling saja. tart shell boleh tahan 2/3mths and maybe more macam simpan kueh raya. siapa teringin jangan malu-malu bagitau sajalah.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...