Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Iftar Day 4

Alhamdulillah sempurna sudah puasa hari ke 4.  Dan Fadilat Tarawih Malam ke 5 - Allah s.w.t akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjid Madinah dan Masjidil Aqsa.

Bila bulan Ramadan, makanan menjadi agenda utama kat Malaysia ni. Restoran di hotel-hotel mengaut keuntung berlipat ganda masa ni. Bukan takat kt hotel, warung tepi jalan pun fully book tau. This year I berazam untuk tidak membeli makanan dari Bazar Ramadan. But you know my hb everday bawa pulang makanan dari Bazar,   Untuk hari ini, I sediakan. cheh wahhh...


Nasi Ayam


Ayam nyer... suka yang garing-garing gini. tapi kalau di masterchef sure fail ni.


cili dan kicap...


bibik happy hari ni sbb cuma bakar frozen pulut panggang.


yang ini bapak punya, tak tahu lah dari mana dia beli. mcm sedap saja, I pun tak rasa lagi. lepas ni baru nak mencuba. bukan ini saja bapak bawa balik siap beli rendang daging dan kerabu perut. Inilah namanya selera mata. susah nak control. untuk iftar esok, tengahari esok kita fikirkan Okay bye.. selamat bertarawih.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...