Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Bila Lapar

Boring jugakan kalau duduk saja kat rumah.Ada tak ada bibik lah jadi mangsa keadaan. Nak makan pun rasa malas bila dah sorang-sorang. Dulu kat opis belum sempat lunch hour dah keluar cari makan. Petang semalam punyalah lapar sampai pening kepala. Nak makan masakan sendiri rasa tak lalu dah. Jom kita cari makan....


this is the place yang termasuk dalam fikiran orang yang tengah kelaparan.


a cup of hot honey lemon


a bowl of rice with mince chicken,  dah 2/3 hari tak makan nasi sebab hb tengah kempen "no rice"


this is the balance yang dah tak mampu masuk ke mulut lagi. perut kecik.  Gendang gendut tali kecapi kenyang perut senang hati.


Dah lama nak buat nachos but tak berkesempatan, dah terlanjur keluar singgah Giant cari tortilla chips tapi tak ado. yang ado keropok biasa-biasa saja. To be creative beli sajalah Master Potato rice crisps. hahaha inilah hasil nya. macam ni rupa pun my little girl makan macam nak pengsan.. sedapppp maaa... setalam untuk dia sorang.




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...