Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Lexis Port Dickson

Aduhai lamanya nak tunggu update Part 2 ni, sampai weekend dah nak bertemu dengan another weekend.  Just sharing for caring. Boleh gitu.


Dari Segamat we all terus ke Port Dickson, singgah bermalam di Lexis.


Beriya lah naik buggy car, ingatkan jauh bebenor  biliknya, membuang masa sungguh beratur panjang. Tapi tak apa rasa macam honeymoon pulak bila naik berduaan. Romantiknya.


Bestnya dapat free fruits kat dalam fridge.  Ya ke free, apa pun I dah makan habis but no extra charge.





Water chaletnya lebih kurang Avillion. Macam biasa lah ada bathtub, daybed, bed with kelambu, swimming pool so on..so on..


Best friend my little girl, tak boleh tinggal.


Penat mengadap laptop, ajak mama dia gi cofffee house. Kita lapar cari nasi, tapi for my little girl dengan seketul chicken pie pun dah boleh kenyang. Apa nak bagi dia ni makan biar terbuka selera.


Yang ini I punya, Ko ada gi hotel bawa ubi kayu dan sambal goreng. Sungguh membuka selera.


Itu jelah yang I nak cerita. Masa I pergi sini, ramai nya rombongan nonya dan apek menginap disini. Berbas-bas, entah dari mana datangnya?


5 comments:

  1. Musim ujan best mkn ubi kayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kalau ada ubi tak pandang dah kek

      Delete
  2. rombongan dari China kot...bln Dec tu hari pun ai jumpa group ahso apek ni ramai dekat RnR Ayer Keroh

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Assalammualaikum w.w. salam kenal dari saya juga

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...