Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Hari Yang Lapar

Assalmualaikum, moga semua pembaca blog ini sentiasa berada didalam kebahagiaan. Saya disini sekadar dapat berkongsi cerita. Hari ini saya menguatkan semangat untuk menyelesaikan projek yang terabai sejak minggu lepas. Itu pun dah pukul 12pm baru ada semangat nak cari keluar mencari my baking stuff. Dari Bake With Yen di BBB ke Mamadeli di Jalan Reko dan patah balik ke Yummy di BBB dan ke Billion di PKNS BBB. Empat tempat pergi baru cukup semua keperluan.

Letih tak seberapa tapi perut keroncong, rasa nak pitam. Dah kul 2:30 terus cari kedai makan, aduhai apalah nasib hari ini dahlah alone empat restaurant masuk tapi tak dapat juga makan. Nasi Ulam masuk-masuk tinggal belangga saja, usha lagi kedai lain tak berkenan juga sampai lah habis satu row. Tak kuasa nak layan start kereta terus gi row belakang. Ini lah yang saya sebat hari ini.

Hazelnut Coffee

Nasi dan ikan goreng.

Tengoklah betapa lapar nya saya. Bukan kat rumah tak ada makanan tapi saja mengada-ngada nak makan kat luar.

Wookay chow dulu nak start baking. Nanti saya share gambar, apa yang telah saya bake buat santapan mata semua blogger.

Wassallam.



6 comments:

  1. mekkk...beriya mu makang kat Oldtown white coffee tu yeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus beriya sebab dah lapar giler.

      Delete
  2. naper bolog miker ni mekna

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Dah siap jangan lupa habaQ LAUNG kuat2...nak bwk mangkok ketuk pintu dapur, kotlah masih ada barang sepiring dua ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikummusalam, dah habaq mai. marilah sini makan sama-sama

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...