Tuesday, December 18, 2018

Netherlands (7) Papendrecht - Rotterdam

Setelah sekian lama tidak menulis blog.
Sekadar untuk kenangan sendiri dan mana tahu ada info yang aku share ini boleh diguna pakai.
😍😍😍😍😍


Travel date 22/10/15 😅

Salam and good morning semua.
Sudah 2 hari penuh merayau dengan ourfriend Mr Eddie, so hari ini kami nak jumpa orang Melayu Singapura yang menetap di Rotterdam. Peramah sesangat mana tak nya asal Melaka. Plan kami ialah untuk lunch, tapi seperti yang aku katakan Dutch lunch macam second breakfast saja, jadi nak cari restaurant yang buka waktu tengahari ini memang payah. Ini pun dah pukul 3petang. We just park the car and jalan-jalan cari kedai. End up masuk ke restaurant Turkey yang baru saja buka pintu.

TADIM RESTAURANT
Nieuwe Binnenweg 231A, 
3021 GC Rotterdam, 
Netherlands


Me & Rita, I sejuk dia relex je.. hahaha....

Nasi .. nasi... nasi untuk tekak Melayu ini

Nampak sama saja bangunan disini, 

                                                                    Basikal kat mana-mana pun ada     
                                                                    
Pickup hsbd di Restaurant Grand Cafe Willaerts. hsbd ada lunch kat sini tapi NON HALAL, muka  kebuluq la tu. Restaurant ni dekat dengan station waterbus.  

     Bahtera Nabi Noh versi Holland

PAPENDERCHT satu pekan yang tak ku tahu sblm sampai kesini. 

Nak jalan-jalan disekitar Rotterdam, bolehlah  naik public transport (Waterbus), rasanya tambang lebih murah, tak sure sbb aku tak naik waterbus ni. Untuk ke kincir angin di Kinderdijk pun boleh. Terminal Waterbus di Rotterdam di Willemskade, bawah Jambatan Erasmus. 

BUURTBUS = neighborhood bus, MPV  ni muat dalam 8 orang saja.


Setelah jalan-jalan sekitar station waterbas, tangkap gambar then we all terus ke Rotterdam untuk dinner. Di Rotterdam senang nak cari HALAL Restaurant. Aku tak lah lapar sangat tapi my hsbd dah kebuluq satu hari tak makan.


Gambor blur la pulak kann..yang penting happy
End up, kami dinner di MASALA TANDOORI INDIAN RESTAURANT
Wevershoekstraat 59B, 3081 PC Rotterdam, Netherlands


1 comment: