Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

HCM Day 3

Apa khabar semua? Harap semua yang membaca didalam keadaan sihat walafiat. Saya di sini alhamdulillah sihat. Hari ini nak sambang cerita Ho Chi Minh, tapi malas nak cerita panjang, biar gambar menceritakans segalanya. Day 3, pergi pasar di  China Town, besar sungguh pasar ni. Harga pun murah dari Ben Than Market. Dalam pada murah tak semua kedai harga sama still kena survey juga. Kalau yang kacang-kacang ni susuah sikit nak menawar kebanyakannya fixed price. Kain baju memang kena tawar tapi tak seteruk kat Ben Than Market. Sebelah belakang pasar ni tempat orang beli borong untuk berniaga. Sesiapa nak berniaga bolehlah ambil barang dari sini.









Balik dari China Town terus merayu dekat area Hong Anh. Masuk satu kedai ke satu kedai, just cuci mata sebab poket dah kempis.





Tauke kedai siap order untuk lunch, katanya order kat masjid sekejap saja dah sampai Yang mudahnya kat HCM ni, kebanyakan peniaga semua pandai cakap Melayu. Nampak sangat orang Malaysia ni paling suka bershopping.





Nasi goreng special RM8 ada sotong,udang, telur, ayam goreng dan salad.

Woookay c u in HCM Day 4. Insyallah.









4 comments:

  1. rambang pulak mata ni tengok selipar gantung-gantung tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah macam2 fesyen. tapi yang ni jual borong utk org meniaga

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...