Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Next Trip


Sekarang ni masih belum habis lagi bloger cerita pasal ifar dan kueh raya. I nak tukar topic jalan-jalan pulak. Pada siapa yang ada experience bolehlah share dengan I.

Lepas seminggu raya ni nak pergi Ho Chi Minh. Tiket dah book awal tahun, sekarang baru nak tengok-tengok mana nak duduk, mana tempat yang patut pergi, apa benda yang patut buat, kat mana nak makan muslim food. Maleh betul nak buat semua ni. Orang kata kat sini tempat shopping, celik biji mata bila cakap pasal shopping.


Agenda ini I dapat dari Muslim Package Vietnam. . should I follow the schedule or not? Not so sure, or I just habiskan masa bershopping, bagi hb berpina biji mata.

Day 1: Saigon Arrival (/Halal Diner included)

Upon arrival at Tan Son Nhat Airport, you will be welcomed our tour guide and transferred to your hotel for check-in (maximum 15 minutes driving). Lunch will be at your own arrangement for more flexibility before we start the city tour at the Reunification Palace, the witness of the fierce Vietnam War ended in 1975. The grand building today is a Museum and Hall of official receptions. Nearby the Palace are the colonial-styled Post Office and the Notre Dame Cathedral, built between 1877 and 1883 and one of the city’s major landmarks. Our visits will end at the China Town, which makes Saigon differ from other cities of Vietnam, transfer to Binh Tay Market for your shopping. Dinner with delicious Halal Food. Overnight in Saigon.

Day 2: Saigon – Cu Chi Tunnels – Saigon Shopping (Breakfast at hotel/Halal Lunch & Halal Diner included)
Morning, transfer to visit Cu Chi Tunnels, Cu Chi was an important base during the American War, because of its strategic location. The Vietcong built a 200km long network of tunnels connecting command posts, hospitals, and shelter and weapon factories. Dug out of hard laterite by hand tools without the use of cement, this amazing network was never discovered. Back to Saigon for lunch.

Afternoon, continue city tour to visit War Remnants museum, the former Presidential Palace and Ar-Rahim Mosque - built in 1885 by Malaysian - Indonesian Muslims. More than 200 people come here to pray here every day. Majid Musulman - this is the most crowded mosque in Saigon , built in 1935 by Indian Muslims. Stop at Ben Thanh market at the end of the day tour for shopping. Overnight at hotel in Ho Chi Minh City.

Day 3: Saigon – Mekong Delta – My Tho – Ben Tre - Saigon (Breakfast at hotel/Halal Lunch & Halal Diner included)
After breakfast, heading out of town, we travel by road to My Tho, a capital of Tien Giang Province, is an island port in the Mekong River Delta which is 2hours drive from Ho Chi Minh city. Stop en route to visit beautiful Vinh Trang Pagoda. On arrival, embark on a cruise navigating along Tien River , sightseeing 4 beautiful islands, Long , Lan, Qui, Phuong. Wander through Thoi San Island, stop by to visit local coconut candy workshop, take a boat to orchard at Qui Islet and taste five seasonal fruits, listen to “Don Ca Tai Tu Nam Bo” - one of Vietnamese folk music. Stop by Mr Nam Ngo's house, enjoy honey tea and row sampan through narrow water coconut creek. In the afternoon, drive back to Saigon. Dinner at a Halal restaurant. Overnight in Saigon.

Day 4: Saigon Departure (Breakfast at hotel)
Breakast at the hotel. Free at leisure until transfer to the airport for your flight home. End of the trip.

Sebenarnya risau gak nak pergi ni sebab my little girl nak UPSR. Masa booking hari tu tak persaan pulak tarikh. Nasib baik I tak terbook time UPSR. Hotel nak book online, guna booking.com or agoda.com. Siapa tahu hotel mana yg dekat tempat makan muslim dan dekat dengan tempat shopping, bagitau ya.

6 comments:

  1. pada yg tk blh comment ..sori ya. I pun tak reti nak buat mcm mana dah. sapa pandai tolong lah I.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni boleh publish lepas click kat preview

      Delete
    2. pokcu dulu makan briyani kat masjid apa ye..beli barang kat kedai makcik mary

      Delete
    3. restoran zam-zam la tu... nak cari kedai baju kurung.

      Delete
  2. booking.com ai takde experience tapi agoda.com pun okay jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak booking lagi ni... jgn tak de bilik dah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...