Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

My Dream Kitchen


Salam buat semua. Hari ini rasa teringin nak menambah cerita dalam blog I ni walau pun tak ada cerita yang menarik.

Aktiviti I sekarang ni kehulu kehilir mencari kitchen cabinet. Design tak lah kisah sangat, yang penting harga berpatutan. Teringin juga nak buat modern design tapi jauh disudut hati I suka solid wood sebab ianya evergreen dan tahan lama.

berkenan juga yang macam ni, tak macam orang tua ke citarasa I ni.

rasa suka warna putih begini

 Modern design pula sentiasa bertukar mengikut masa. Pening kepala nak buat pilihan, macam-macam bangsa pintu yang ada. Dah survey harga semua lebih kurang sama saja,

yang modern begini banyak pilihan warna
Dapur I tak lah sebesar mana, so far quotation yang dah dapat RM20K - RM25K untuk solidwood. Kalau uoll ada tempat yang murah share-share lah dengan I.







2 comments:

  1. Hi there, you were my visitor at http://myloveaffection.blogspot.com :-)

    Anyway, I think I shared some valuables information in my blog regarding kitchen cabinet. Before I end up with my current kitchen contractor, I had surveyed quite a few numbers of kitchen cabinet contractor ..... so feel free to get some infos from there....
    http://myloveaffection.blogspot.com/2011/06/kitchen-cabinet-part-1.html
    http://myloveaffection.blogspot.com/2011/07/kitchen-cabinet-part-0.html


    BTW, my name also Norhafizah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Norhafizah, thank you kerana singgah ke blog I. I have read your entry, mmg very informative. Yesterdatm after I read you blog I terus send my drawing to ARTEK Kitchen, hope that they can give me a good price.

      Kelakar juga ya, nama boleh sama pulak ni.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...