Penyejuk Hati

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah:216)

"Barangsiapa bertaqwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya." (Surah At-Thalaq: 2-3)

Negeri Di Bawah Bayu


Cerita ni tergendala sejak Jan 2011. Punya lah lama tak bukak blog sendiri, bukan apa malas campur tak pandai nak berblog-blog. Yang ni just try2 saja.
.
.
.
.
Just nak share pasal I pergi melancong ke Sandakan dan Kota Kinabalu bulan 12/2010. Niat utamanya nak menjamu anak2 makan seafood kt Sandakan di samping melawat pak andak, tapi malang nya pak andak sangkut kt Penang. Lps sandakan kami terbang ke KK. Macam biasalah kami naik airasia, murah dan mudah.

ini lah hasil tangkap yg kami dapat di pasar Sandakan, semuanya segar dan murah2.
 


Ketam sebesar pinggan cuma RM5 sekilo. rasa macam nak duduk Sandakan bila gi pasar dia.

Ikan kerapu







Ketam lagi..yg ni nama nya ketam bakau kalau tak silap, byk isinya.. makan sampai muak.

 



Udang ni pun murah sesangat. Below RM10. Anak2 sampai dah tak lalu nak makan.













Oleh kerana dah terlalu byk sampai tak tahu nak masak apa.. so rebus buat sup saja lah, sedap giler.





Cukup lah ni bagi cuci tekak sikit. Lagi pun blog ni just percubaan. Kalau I rajin kita jumpa lagi di entry yang seterusnya.


2 comments:

  1. Yesss..keep it up.. Buat betul2.. having fun here.

    ReplyDelete
  2. Yup, ni baru intro. Will do the great onee maaa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...